Betsy en Maxima van de Marjanhoeve

Maxima van de marjanhoeve maakt kennis met onze chihuahua Famke

Eerst kwam Betsy en toen was er ook Maxima van de Marjanhoeve

Toen Jan nog op de landbouwschool zat had hij de wens om varkensboer te worden. Helaas door zijn allergie voor amoniak, en in zo'n grote fokstal is de concentratie amoniak erg groot, heeft hij hier van af moeten zien. Eerlijk gezegd ben ik blij dat hij hierdoor met de koeien is verder gegaan en als bijzaak wij nu enkele varkentjes hebben.

Toen wij eens een keer een loopeend kuiken naar een fam. in Haarlem brachten zagen wij daar een hangbuikzwijntje wat bij die mensen in de tuin achter het huis woonde maar ook gezellig in huis rondscharrelde. Ja gelukkig kan dat want een varken is een heel schoon dier die zeker niet zijn behoefde in huis doet. Eigenlijk waren wij meteen verkocht. Als wij dan ooit alles zover klaar hadden gingen wij zeker op zoek naar een hangbuikzwijntje. Bij het weggaan heeft ze toen wel gevraagd dat als het ooit niet meer ging Betsy bij ons mocht wonen. Ja dat mocht zeker wel maar wij hadden niet verwacht dat het enkele jaren later zover was. De familie, die ook echte dierenliefhebbers zijn, verzorgden Betsy heel erg goed en zij kwam niets tekort. Genoeg te eten maar wat ook belangrijk was erg veel liefde van haar baasjes. Betsy werd bij haar van al het eten zo dik dat het voor haar gezondheid beter was dat ze verhuisde. De liefde voor haar Betsy maakte het dat ze de best wel moeilijke beslissing nam om haar naar ons te doen. Zo kwam Betsy dus bij ons terecht. Het is een geweldig dier erg lief en aanhankelijk. Ja het baasje had er een geweldig varken van gemaakt. Tot haar dood blijft ze hier lekker genieten van haar oude dag. Erg moeilijk is het om de dame op een wat beter gewicht te krijgen. Mevrouw loopt bij enkele van onze ganzen en maakt natuurlijk al de restjes op. Gelukkig zie ik haar nu wel slanker worden.

Na enkele jaren werd de wens om een kune kune te hebben erg groot. Op internet gezocht naar info over dit ras. Hier lazen wij dat een kune kune niet een klein soort varken was maar dat ze toch wel groter werden dan onze hangbuikvarken. Hadden wij ons zo verheugd om een heel klein varken te hebben was het niet zo als ons was voor gespiegeld. Tja wat nu te doen. Toch maar rondgekeken naar een biggetje. Al snel zagen wij een advertentie waar een kune kune biggetje werd aangeboden. Snel de afspraak gemaakt en diezelfde dag nog langs gegaan. Hier kregen wij ook de ouders te zien en ja die waren inderdaad groter dan een hangbuikzwijn. Ondanks dat was het toch geen teleurstelling en al gauw waren wij het erover eens dat wij niet zonder biggetje naar huis gingen. Wel moest het er een zijn met stamboom. De keus was snel gemaakt en ook toen ze vroegen hoe zij ging heten riep Jan al snel de naam Maxima. Erg toepasselijk met haar oranje kuif op haar kop.

Na een tijdje in quarantaine mocht ze voor het eerst in contact komen met onze andere dieren. Dit verliep erg goed en al gauw liep ze bij onze koeien en even later bij de honden. Zogauw het weer beter word mag ze bij Betsy gaan wonen.

Betsy het hangbuikzwijntje
Betsy lekker luieren
genieten van de zon
Ook de dieren hebben veel last van de hitte

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

natascha | Antwoord 06.04.2013 16:32

oooooooooooooo wat leuk om dit te lezen je hebt het prachtig geschreven en wat leuk dat betsy een vriendinnetje erbij krijgt jullie zij schattten xxx

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.10 | 18:40

Wij zouden graag een nubische geit aanschaffen als gezelschap voor ons en onze 2 dwerggeitjes van een half jaar oud..hebben jullie nog jonge geiten?

...
20.04 | 09:36

Hoi Stefanie, wij hebben wel onthoornde geiten. Mocht u een geit in uw tuin laten lopen kijk dan wel eerst of er geen giftige planten staan.

...
05.04 | 22:34

Beste, wij zijn opzoek naar een hoornloos geitje om vrij in de tuin bij ons te lopen. Kan iemand mij helpen waar ik zo eentje kan kopen?
Grt Stefanie

...
04.04 | 21:01

Hallo Mandy,
Ik had uw vraag niet gezien. Excuses voor de late reactie. Ja wat u vraagt kan heel goed.
Met vriendelijke groet,
Marian

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE