Onze zwaluwen

Wij woonden nog maar pas op de boerderij toen de eerste zwaluwen terug kwamen uit Afrika. Geweldig is dat en wat een mooie vogeltjes zijn het. Één zwaluw bleef maar bij onze keukendeur rondvladderen. Na het enige tijd aangekeken te hebben besloot ik om de deur open te zetten om te zien wat hij wilde. Het duurde niet lang of hij vloog onze keuken  binnen en ging op de gordijn roede zitten. Hier keek hij eens rustig rond waar hij nu terecht was gekomen. Dat wij hier zaten en onze honden er ook rondliepen maakte hem niet bang. Na een tijdje alles geobserveerd te hebben vloog hij weer naar buiten. Het duurde maar even of het zelfde herhaalde zich. Toen hij voor de zoveelste keer weer binnen kwam had hij zijn vrouwtje bij zich. Samen streken ze neer op de roede. Het vrouwtje keek even rond en begon toen luid te kwetteren. Hiermee liet ze wel heel erg goed merken dat ze het niet geschikt vond om zo dicht bij ons haar nest te bouwen. Omdat wij het toch ook niet zo sterk plan vonden hebben wij toen maar snel de deeldeur open gezet. Algauw waren ze aan het bouwen. Na twee keer de eieren uit gebroed te hebben verdwenen ze weer naar Afrika. Elk jaar kwamen ze weer en telkens werd het aantal zwaluwen meer. Helaas was het dit jaar niet zo succesvol en hadden wij maar vier stelletjes. Waar dat nou aan ligt? Nu is het weer rustig op het deel en zijn ze al weer vertrokken naar Afrika,  hopelijk is het volgend jaar weer volle bak hier.

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.10 | 18:40

Wij zouden graag een nubische geit aanschaffen als gezelschap voor ons en onze 2 dwerggeitjes van een half jaar oud..hebben jullie nog jonge geiten?

...
20.04 | 09:36

Hoi Stefanie, wij hebben wel onthoornde geiten. Mocht u een geit in uw tuin laten lopen kijk dan wel eerst of er geen giftige planten staan.

...
05.04 | 22:34

Beste, wij zijn opzoek naar een hoornloos geitje om vrij in de tuin bij ons te lopen. Kan iemand mij helpen waar ik zo eentje kan kopen?
Grt Stefanie

...
04.04 | 21:01

Hallo Mandy,
Ik had uw vraag niet gezien. Excuses voor de late reactie. Ja wat u vraagt kan heel goed.
Met vriendelijke groet,
Marian

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE