Kleine hondjes worden ruw ontvoerd

Honden gegapt

Al enige tijd kom ik op facebook waarschuwingen tegen over mensen uit o.a. polen, roemenie die met geweld kleine hondjes zoals chihuahua's, mopshonden en o.a. bulletjes bij mensen weg gappen. Zo las ik dat ze vrouwen die alleen op straat lopen met hun hondje in mekaar slaan en het hondje meenemen. Hier in de buurt schijnt men het anders te doen en rijdt men met een brommer/scooter langs de mensen en grist de riem uit de handen. Zelfs met een auto rijden ze langs je heen en grist de bijrijder de riem zo uit je handen. Hondjes die achtergelaten zijn in de auto zijn ook niet veilig of even voor een boodschapje buiten zijn aangebonden. Ook bij de eigenaar uit de tuin worden hondjes weggehaald. Let dus aub op dat u ze niet alleen laat of dat zeker alles op slot heeft en ze niet snel over de schutting kunnen klimmen.

Nou kun je dus wel nagaan waar deze hondjes heen gaan, mee natuurlijk naar hun land om daar zeer waarschijnlijk in de broodfok te belanden. Hierbij wil ik iedereen oproepen om eens goed na te denken over deze kwalijke praktijken. Doordat er nog steeds hondjes bij de broodfokker gekocht worden houd je deze praktijken in stand. De teefjes worden met elke loopsheid gedekt en de pups worden al met 4 weken weggehaald en meegenomen naar o.a nederland. Terwijl zo'n pup toch echt wel veel langer bij zijn moeder moet blijven. Van veel mensen hebben wij al zulke verhalen gehoord dat ze een pup bij zo iemand gekocht hebben. Hierdoor houden wij dus ook het gappen van kleine rassen in stand. Ik hoop dat iedereen hier eens goed over na gaat denken en dan liever doorspaart dan deze praktijken in stand te houden. Ons advies; spaar voor een pupje of anders is een leuke hond(je) uit het asiel ook een goed alternatief. Wij hebben van die oudjes altijd veel plezier gehad en nooit paste zo'n hondje niet in de groep. Dat ligt namelijk altijd aan de eigenaar.

Ik hoop dat wie dit ook leest anderen ook waarschuwt en hopelijk zijn deze nare praktijken dan snel voorbij en bent u niet de volgende die dit overkomt. Overkomt jou dit doe dan zeker aangifte maar breng het ook onder de aandacht van de media, bel hart van nederland en laat het breed op televisie komen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.10 | 18:40

Wij zouden graag een nubische geit aanschaffen als gezelschap voor ons en onze 2 dwerggeitjes van een half jaar oud..hebben jullie nog jonge geiten?

...
20.04 | 09:36

Hoi Stefanie, wij hebben wel onthoornde geiten. Mocht u een geit in uw tuin laten lopen kijk dan wel eerst of er geen giftige planten staan.

...
05.04 | 22:34

Beste, wij zijn opzoek naar een hoornloos geitje om vrij in de tuin bij ons te lopen. Kan iemand mij helpen waar ik zo eentje kan kopen?
Grt Stefanie

...
04.04 | 21:01

Hallo Mandy,
Ik had uw vraag niet gezien. Excuses voor de late reactie. Ja wat u vraagt kan heel goed.
Met vriendelijke groet,
Marian

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE